Melkvee­houderij

Melkveebedrijf Veld-Zicht ligt aan de Hekendorpse Buurt, een prachtige weg die voert langs de rivier de Hollandse IJssel. De melk­veehouderij biedt in een ruime duurzame stal (gebouwd in 2012) op dit moment plaats aan ruim 80 melkkoeien met een door­groeimo­gelijkheid naar 140 melkkoeien. De koeien kunnen 24 uur per dag meerdere malen gemolken worden in een melkrobot op een tijd­stip welke zij zelf bepalen.

Bij goed weer grazen de koeien in de weides rondom onze boerderij. De kalfjes die geboren worden blijven tot 16 weken op de boerderij. Daarna gaan ze naar een opfok­boerderij in de buurt, waar ze dankzij goede verzorging sterk en groot mogen worden om vervol­gens als ze 2 jaar zijn weer terug te komen naar Veld-Zicht.

Naast het verzorgen van de koeien is er het land- en machinewerk. In het voor­jaar en de zomer wordt er hard gewerkt om ook voor de winter genoeg gras te hebben voor de koeien. Dit gebeurt met veel verschil­lende machines die op hun beurt in het najaar en de winter om de nodige onder­houd vragen. Boer zijn is een prachtige, afwis­se­lende baan!

De melk­veehouderij is voor ons het “boeren­leven” in de puurste vorm. Geen dag is hetzelfde. Het weer dat vaak het werk bepaald, met de handen en de voeten in de aarde, de neus in de frisse wind en waar (nieuw) leven en dood de werkza­amheden met regel­maat doorkruisen. Dit alles maakt dat je voelt dat je leeft. Wij vinden het een voor­recht om dit met jong en oud te mogen delen.

Hein en Petra Blom | Melkveehouderij Veld-Zicht
Melkveehouderij Veld-Zicht
Melkkoe | Melkveehouderij Veld-Zicht

    Deze website is beveiligd door reCAPTCHA. Het priva­cy­beleid en de servicevoor­waarden van Google zijn van toepassing.

    Melk­veehouderij Veld-Zicht

    Hekendorpse Buurt 99 3467 PC Hekendorp  Hein Blom 06 — 23807177 melkveehouderij@veld-zicht.nl